Корисні розділи сайту
Мова  УкраинскийRussian

Монтаж антикригової системи даху та водостоків

  • 10 October 2012 23:58:47
  • Comment : 0
  • Views: 1986
  • 0
 
Для установки системи обігріву даху необхідно враховувати її конструктивні особливості. По теплопередачі всі дахи поділяються на ті, які мають холодне горище та покрівлі з мансардним опалювальним приміщенням. Другі більш схильні до утворення льоду, так як тепло приміщення підігріває сніг на поверхні покрівельного покриття, а мінусова температура зовнішнього навколишнього середовища перетворює підталий сніг лід. Наявність холодного горища в конструкції даху, є оптимальним варіантом, так як створює провітрювання під дахового простору. Проте з останніми тенденціями архітектури все частіше замовники відмовляються від горищних приміщень на користь мансардних.
Не варто відмовлятися від мансарди, просто до деяких конструктивних особливостей слід поставитися серйозно ще на стадії проектування, щоб у майбутньому мінімізувати витрати на систему підігріву. Як показують дослідження, навіть при ідеальному виконанні теплоізоляції та наявності снігового шару, товщиною 10 см, перепад температури між повітрям та поверхнею даху становить близько 60С, цього цілком достатньо для танення. Тому необхідно влаштовувати кут схилу не менше 300, щоб запобігти скупчуванню великого шару снігу. Крім того покрівля повинна бути максимально простої конфігурації, а конкретніше, повинно бути по мінімуму внутрішніх кутів - розжолобків, інакше їх теж потрібно обігрівати, а це додаткові витрати. Дуже важливим моментом в монтажі мансарди є пристрій в її конструкції, провітрюваний повітрям простору між теплоізоляцією та покрівельним покриттям. Дотримання останньої рекомендації не тільки уникне розігріву снігу на поверхні покрівельного покриття, але і недопустить появи конденсату в теплу пору року. Якщо Ваш дах найпростішої конфігурації (двосхилий), з провітрюваним горищем, крутими схилами ската, з відсутністю жолобів та водовідбійників, то від установки системи сніготанення можна відмовитися.
Якщо ж усунути проблему утворення льоду необхідно з існуючої покрівлі, дотримуйтесь нижченаведених порад.
Обов'язкові місця покрівлі, які потрібно обігріти: жолоби та водостоки, ендови, примикання до фасаду більш високої будівлі, та в деяких випадках край ската покрівлі перед водозбірним жолобом. Для обігріву жолобів і труб діаметром до 150 мм використовують дві нитки нагрівального кабелю, з лінійною потужністю 23 - 30Вт, в залежності від матеріалу труби або жолоба. В пластиковій водостічній системі можна використовувати менш потужний кабель, а в металевій - більш потужний. Для кріплення кабелю в жолобі використовують спеціальні затиски, які кріпляться до кабелю кожні 25см. Монтаж в трубах виконується на спеціальні троси, для того щоб зняти з кабелю навантаження, якщо раптом включиться система для розігріву вже замерзлої труби, з нагромадженням криги. Щоб закріпити кабель у ендові, а також на поверхні покрівлі, використовують спеціальну монтажну стрічку. В ендову кабель укладають не менш ніж в чотири нитки на 2/3 довжини нижньої частини ендови. При великому скупченні снігу на краях даху, біля водозбірних жолобів, необхідно також обігрівати. Для їх обігріву використовують нагрівальний кабель такоїж  лінійної потужності, як і на інших частинах цього даху. Його укладають змійкою по всій довжині звісу покрівлі, з шириною укладання не менше 25 см. Кабель, що використовується для обігріву покрівлі, повинен мати стійку ізоляцію до ультрафіолетового випромінювання, та обов'язково підключаться через УЗО в цілях безпеки.
Розглянемо кілька варіантів управління. Найпростіший та дешевий спосіб контролю роботи системи - це ручний режим. При цьому способі нагрівальні кабелі підключаються без датчиків і регулятора, тільки через автоматичні вимикачі та УЗО. Оскільки не виникає потреби витрат на датчики та терморегулятори, багато замовників зупиняються саме на цьому варіанті. Але потрібно пам'ятати, що управління залежить на пряму від людського фактора, тобто систему необхідно включати та відключати вручну, що можливо, якщо вже є працівник який стежить за обслуговуванням будинку, та вимикати нагрівання коли сніг вже розтанув. Якщо відключення не контролювати, тоді система буде дуже дорогою в експлуатаційних витратах на електроенергію, в такому разі економія на датчиках та регуляторі стає недоцільною. Установка датчиків та спеціального контролера дозволяє використовувати систему в автоматичному режимі, та не вимагає втручання в її роботу. Для цього режиму є кілька видів апаратури управління, дешевшим буде встановлення терморегулятора, який працює в парі тільки з датчиком температури повітря, наприклад в торговій марці OJ Electronics це модель ETR/F-1447A. Принцип його роботи простий, ми виставляємо температуру, при якій можливе утворення льоду, коли зовнішня температура повітря відповідає виставленій, включається нагрівання. Проте в даній моделі не враховуються показання опадів, а отже, система може включатися, коли снігу немає та розтоплювати нічого. Тому для об'єктів з досить великими потужностями кабелів раціональніше використовувати термостати, які працюють паралельно і з датчиком температури повітря, так і з датчиком опадів (модель ETR2-1550). Автоматично зіставляються параметри коли випали опади, і при цьому температура може сприяти утворенню льоду, і тільки тоді подається напруга на кабелі. На великих об'єктах, де необхідно керувати одночасно обігрівом не тільки дахів, ступенів, відкритих площ та під'їзних шляхів використовують метеостанції здатні фіксувати роботу трьох різних датчиків (наприклад - ETO2-4550). Важливим чинником у правильній роботі системи - є правильна установка датчиків, тому завжди дотримуйтеся керівництва інструкції, що йде в комплекті.
Зателефонуйте нам, і ми допоможемо підібрати обладнання, яке найбільш відповідає Вашим технічним завданням, та проконсультуємо по всім технічним питанням. Довіртеся професіоналам, і Ви залишитеся задоволені.
 
 
 
 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 15.2 (Professional) [feofan.net] (opencartadmin.com)
 
© 2013 Teplostok.com Teplostok.com | Сайт створений в студії "Двіжок"


Вас звати:

Ваш телефон:

Час дзвінка:

Введіть цифри з картинки: