Корисні розділи сайту
Мова  УкраинскийRussian

Електрична тепла підлога: різновиди та порівняння.

  • 10 October 2012 23:58:47
  • Comment : 0
  • Views: 3774
  • 0
 
 Сучасний ринок пропонує споживачам величезний вибір систем підігріву підлоги, що перетворюють електричну енергію в теплову. Найбільш популярний тип підігріву підлоги та опалення на сьогоднішній день.
 Електричні підлоги ефективні, як в приміщеннях міських квартир, так і в будинках заміського типу. Для квартир, це самий оптимальний варіант використання, оскільки в більшості багатоквартирних будинків, підключати водяну теплу підлогу, від центрального опалення заборонено.
Оскільки у квартирах, опалення вже є, можна використовувати невеликі площі підігріву, тільки в тих місцях, де це необхідно (ванна, кухня, туалет, балкон та інші приміщення). Невеликі зони електричної теплої підлоги не вимагають великого запасу по проводці, і можуть бути змонтовані не тільки при капітальному ремонті приміщення, але і просто при зміні підлогового покриття (з підключенням до старої проводки). Якщо ж передбачається підігрівати підлогу великої площі або повністю опалювати приміщення, необхідно передбачити відповідні лінії електропроводки, здатних витримувати великі навантаження. Також необхідно перевірити обмеження по навантаженню на вводі. Для повного опалення, необхідно передбачити належну теплоізоляцію.
 Залежно від нагрівального елемента, існує різноманітність видів електричної теплої підлоги. Це системи на основі нагрівального кабелю, інфрачервоної нагрівальної плівки, карбонових стрижнів і аморфної стрічки. Найпоширеніші і популярні з них: кабельні теплі підлоги і інфрачервоні плівкові підлоги. Перші, рекомендується застосовувати для підігріву бетонних і цементно-піщаних підлог, з подальшою обробкою покриттям, що добре проводить тепло (кахельна або керамічна плитка, керамограніт, граніт, мармур та ін). Інші монтуються сухим способом, без улаштування стяжки і шару клейової суміші, які використовуються для підігріву ламінату та паркетної дошки. Однак, і виробники кабельних систем не стоять на місці, і останнім часом випускають конкурентні аналоги, для цих же цілей.
Кабельні системи підігріву підлоги. Теплі підлоги на основі нагрівального кабелю успішно експлуатуються у всьому світі вже більше 80-ти років, і вважаються показником надійності серед усіх видів електричного підігріву підлог. Народженням електричної теплої підлоги вважається 5 червня 1926 року. Саме цією датою, зареєстрований перший в світі патент, на виробництво нагрівального кабелю з постійним опором.
 Доведений ресурс роботи резистивних кабелів понад 50-ти років. Таким доказом, служить випадок з нагрівальним кабелем Nexans, встановленим у 1938 році в Кафедральному Соборі столиці Норвегії — Осло. У 1989 році при реконструкції цієї споруди, було прийнято рішення, замінити теплу підлогу на нову, хоч встановлений кабель все ще працював. І коли витягли раніше встановлений кабель, який відслужив більше 60 років, його вирішили дослідити. Після ряду випробувань, фахівці прийшли до висновку, що цей кабель зміг би функціонувати ще протягом 30-35 років. Саме цей термін, прийнято вважати показником ресурсу роботи нагрівальних систем на основі кабелю.
 За останній десяток років, попит на системи кабельного підігріву значно збільшився, як кількість їх виробників. Умови ринкової конкуренції сформували доступні ціни для всіх категорій населення. У даний момент електричні теплі підлоги не розкіш, а доступний варіант обігріву будинку для всіх.
Можна виділити два основних види кабельного теплої підлоги: це нагрівальний кабель в стяжку, і нагрівальні мати в шар плиткового клею.
 Нагрівальний кабель необхідно заливати стяжкою від 3 до 5 сантиметрів. У свою чергу нагрівальні кабелі поділяються на два типи одножильні і двожильні. Перші дешевше, однак, вони складніше в монтажі, оскільки у підключенні беруть участь обидві сторони секції. Нагрівальні кабелі в стяжку поставляються готовими комплектами різної довжини. Комплекти складаються з двох частин надійно сполучених між собою в заводських умовах: відрізку кабелю, що гріє і монтажного проводу підключення до регулятора. Секції нагрівального кабелю укладаються змійкою на площу передбачуваного обігріву, за допомогою спеціальної монтажної стрічки. Нагрівальний кабель застосовується не тільки для підігріву поверхні підлоги, але і для опалення приміщень. Для основного опалення важливо правильно розрахувати потужність системи, і забезпечити необхідну теплоізоляцію приміщення та підлоги.
Якщо рівень підлоги виключає пристрій шару стяжки, можна використовувати нагрівальний мат, який укладається безпосередньо під плитку, в шар клейової суміші.
 Нагрівальні мати в шар плиткового клею являють собою готові вироби, що складаються з нагрівального кабелю, розкладеного з однаковим кроком на синтетичній сітці. Кабель, що використовується в нагрівальних матах, більш тонкий  і менш потужний, тому мати монтуються в шар плиткового клею. Мати поставляються рулонами різної довжини для різних площ підігріву. Кабельні системи підігріву підлоги, не допускається монтувати під меблями і побутовою технікою, що стаціонарно стоять на підлозі. Тому, необхідно заздалегідь продумувати, розстановку меблів і зони підігріву підлоги.
Інфрачервона плівковкова підлога – відносно новий, проте дуже популярний матеріал у галузі електричного опалення. Ідеально підходить під «плаваючі підлоги» (ламінат, паркетну дошку, лінолеум, ковролін). Основна перевага даної системи, це сухий спосіб монтажу. Тобто, змонтована система не вимагає подальшого влаштування стяжки, або додаткового шару плиткового клею. Даний вид теплої підлоги, монтується безпосередньо під підлогове покриття, а значить, може встановлюватися не тільки під час капітального ремонту, але і просто при зміні підлогового покриття. Інфрачервона плівкова підлога монтується легко, швидко, і не вимагає спеціального інструменту. Експлуатація нагрівальної системи, можлива одразу після монтажу підлогового покриття, на відміну від систем водяного та кабельного підігріву підлоги (включати які можна не раніше ніж через 28 діб після влаштування стяжки).
 Нагрівальний елемент плівкового підлоги – надтонка плівка, що випромінює хвилі інфрачервоного спектру. Інфрачервона плівка – складається з двох мідних шин, з'єднаних за допомогою срібних контактів, з напівпровідниковими нагрівальними елементами з карбонової пасти. При протіканні електричного струму по шинам, карбонові елементи нагріваються. Всі складові компоненти, розміщені в середині ламінованої плівки, з товщиною 0,3-0,4 мм.  Для зручності монтажу, багато виробників інфрачервоної плівки, випускають рулони різної ширини (50, 80 і 100 сантиметрів). До струмопровідних шин підключаються кабелі електроживлення, за допомогою спайки або спеціальних конекторів. До однієї пари силових проводів, підключається не більше 4-х м. кв. плівки, щоб уникнути перегріву струмопровідних шин. Місця з'єднань ізолюються за допомогою бітумного скотча.
Нагрівальна плівка має ресурс роботи, не менше 10-ти років, однак не варто забувати про з'єднання які робляться в ручну. Гарантія на них не поширюється, це самі слабкі місця даної системи.
 Стрижнева тепла підлога - інноваційний матеріал серед електричних систем підігріву підлоги. Незважаючи на короткий термін присутності на ринку, стрижневий нагрівальний мат набирає популярність серед споживачів і монтажників. Особливість цієї системи полягає в функції саморегулювання температури і потужності на окремих ділянках. Завдяки цій якості, можна не прив'язуватися до конкретного розташування меблів. У місцях підлоги, під великогабаритними меблями, що стаціонарно стоять на підлозі, мат самостійно зменшить температуру нагріву, і завдяки цьому не перегріється. І навпаки, на більш холодних ділянках підлоги з великими тепловими втратами, мат самостійно збільшить тепловіддачу, і нагріє проблемну ділянку підлоги до комфортної температури.
Нагрівальний елемент системи - гнучкі нагрівальні стрижні, з композитного матеріалу на основі графіту, карбону і срібла. Стрижні розташовані паралельно один одному між двома струмопровідними проводами.
Головні переваги системи:
1) Хвилі інфрачервоного спектру, що випромінюються стрижнями, наближені до спектру хвиль, що випромінюються сонцем, і є корисними для організму людини. Такий принцип теплового лікування, можна спостерігати в медичній практиці (в дитячих інкубаторах і в інфрачервоних саунах).
2) Завдяки функції регулювання, стрижневі підлоги, економні в електроспоживанні.
3) Нагрівальні елементи не бояться перегріву, тому можуть укладатися в місцях розташування меблів. Цей фактор дозволяє не прив'язувати інтер'єр і розташування меблів до обігріву. На відміну від інфрачервоної плівки і кабельних систем, які можуть перегоріти.
4) Завдяки паралельному підключенню нагрівальних елементів, термомат може справно продовжувати працювати, навіть при пошкодженні декількох стрижнів.
5) Можлива укладка як в шар цементно-піщаної стяжки, так і в тонкий шар плиткового клею.
 При гарантії на сам нагрівальний елемент в 20років, головний недолік системи такий же, як і у інфрачервоної плівки. З'єднання декількох смуг виконуються вручну, і гарантія на з'єднувальні елементи всього 1рік. Тобто по надійності стрижневий мат поступається кабельних систем, у яких з'єднання нагрівальної жили і силового проводу виконане в заводських умовах.
Всі вищеописані електричні системи мають свої переваги і недоліки в залежності від покриття підлоги, умов встановлення і поставленої задачі для системи.
 Для управління будь-якою електричною системою підігріву підлоги, необхідний терморегулятор. Терморегулятор автоматично включає і відключає нагрівальний елемент, в залежності від виставленого або запрограмованого користувачем температурного режиму. Ми пропонуємо купити електричну теплу підлогу і терморегулятори провідних світових брендів за кращими цінами з безкоштовною доставкою.
Фахівці інтернет–магазину «Теплосток» проконсультують з приводу технічних характеристик і допоможуть підібрати систему, що найбільш відповідає Вашим вимогам.
 
 
 
 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 15.2 (Professional) [feofan.net] (opencartadmin.com)
 
© 2013 Teplostok.com Teplostok.com | Сайт створений в студії "Двіжок"


Вас звати:

Ваш телефон:

Час дзвінка:

Введіть цифри з картинки: